S-a născut la FILIAȘI, a fost triplu CAMPION NAȚIONAL la BOX și a fost supranumit REGELE KNOCKOUT-URILOR de ziariștii din PARIS!...

La 23 aprilie 2009, s-a stins din viaţă Petre Zaharia.
Petrică, cum îl ştiu apropiaţii, a fost boxer de elită în anii '50, cumulând peste 400 meciuri disputate în ring
, spune Clubul fanilor rapidiști, pe rapidfans.ro.
Născut pe data de 16 aprilie 1927, în Filiaşi, Petre Zaharia a activat la clubul CFR RAPID și a fost campion naţional la box în anii 1951, 1952 (categoria mijlocie) şi 1959 (categoria semigrea).
A fost medaliat cu argint la Festivalul Mondial al Tineretului şi Studenţilor de la Varsovia, în 1955, a fost maestru al sportului şi unul dintre cei mai longevivi boxeri din România, cariera lui competițională derulându-se pe parcursul a nu mai puțin de 22 ani, începând din 1942, până în 1964.
A fost component al lotului naţional al României în perioada 1947-1964.

A rămas de poveste când s-a disputat în Campionatul National, în anul 1948, un meci între Petrică Zaharia şi Ştefan Iordache, fost campion naţional, şi, în ciuda faptului că Petrică l-a facut knock-out, nu i-a fost recunoscută victoria.
În acelaşi an, la Paris, şi-a învins toţi adversarii prin knockout tehnic (Marcel Ricard, Jean Juarez si Pakanella) şi i-a determinat pe ziariştii parizieni să-l numească "Regele knockout-urilor".

Petre Zaharia a absolvit Gimnaziul Industrial din Tr.Severin și Institutul de Mecanică din Timişoara, obţinând diploma de inginer mecanic.
A fost voluntar pe front, fiind și veteran de război.

După încetarea activităţii competiţionale, Petre Zaharia a fost arbitru şi concomitent membru al F.R.Box, secretar general la Liga de box profesionist, dar și director la Direcția Sanitară a CFR-ului.
(sursa: rapidfans.ro)

Postări populare de pe acest blog

BÂLTA, satul care la sfârșitul secolului 19 a avut 222 de familii și 760 de suflete. Școala era frecventată de 38 de băieți și 44 de fete...

Născut la FRATOȘTIȚA, muzica lui a ajuns pe coloana sonoră la două dintre CELE MAI VIZIONATE FILME ROMÂNEȘTI... VIDEO