GAZELE NATURALE și APA de IZVARNA spre CRAIOVA traversează orașul FILIAȘI prin conducte magistrale... Unii au, alții n-au!...

Conducta magistrală de transport gaze naturale Ø 20", constând în 3 fire paralele, străbate nordul judeţului Dolj, cu intrare la Filiaşi, până la Craiova.
Zona de nord-est a municipiului Craiova, precum şi zonele adiacente situate pe teritoriul administrativ al comunelor Şimnicu de Sus, Mischii, Gherceşti, Pieleşti şi Cârcea sunt subtraversate de reţeaua de conducte de transport gaze naturale aferentă depozitului subteran pentru înmagazinarea gazelor naturale aparţinând S.N.G.N. ROMGAZ S.A.
Conducta magistrală de transport ţiţei Ø 10¾" Gherceşti - Icoana - Cartojani - Ploieşti, 17 km fiind în judeţul Dolj.
Zona de nord-vest a judeţului este subtraversată de o reţea de conducte de transport a ţiţeiului brut exploatat de pe platformele de extracţie Brădeşti şi Vârteju de către S.C. OMV PETROM S.A. - Zona de Producţie II Oltenia.
# Conducte de termoficare corespunzătoare celor două termocentrale din judeţ, situate în Işalniţa, respectiv Craiova.
# Conducta de apă Izvarna - Craiova (Şimnic) în lungime de 117 km, compusă din tuburi de beton armat precomprimat (PREMO) cu diametrul de 1000 mm.
# Conducte locale: conducta ţiţei Ø 10¾" Vârteju - Rădineşti, 9 km în judeţul Dolj, și conducta gazolină Ø 4" Craiova - Iancu Jianu, 15 km în judeţul Dolj.

În județul Dolj, sunt 11 localităţi care beneficiază de alimentare cu gaze naturale, se spune în Planul de analiză şi acoperire a riscurilor la nivelul judeţului Dolj din 2017.
Zonele străbătute de traseele conductelor magistrale de transport gaze naturale: Filiaşi, Răcarii de Sus, Răcarii de Jos, Tatomireşti, Brădeşti, Moşneni, Beharca, Bogea, Işalniţa, Craiova, Şimnicu de Jos, Gherceşti, Mlecăneşti.
Lungimea totală a reţelei de distribuţie a gazelor naturale este de 597,6 km.

Postări populare de pe acest blog

BÂLTA, satul care la sfârșitul secolului 19 a avut 222 de familii și 760 de suflete. Școala era frecventată de 38 de băieți și 44 de fete...

Născut la FRATOȘTIȚA, muzica lui a ajuns pe coloana sonoră la două dintre CELE MAI VIZIONATE FILME ROMÂNEȘTI... VIDEO