NEWS / Fost director la Turceni: Au fost contracte de 5 ori mai scumpe, ANAF - interesat doar de cel cu Şova


Laurentiu Ciurel, fost director la Turceni, spune ca, in complexul pe care l-a condus, dupa rezilierea contractului cu firma Sova s-au semnat contracte de asistenta juridica de cinci ori mai scumpe, dar DNA si ANAF au fost interesate doar de cele cu fosta firma a senatorului PSD, informează epochtimes-romania.
Ciurel a explicat la Realitatea TV ca acel contract semnat cu Sova si asociatii s-a derulat in perioada 2007-2009, fiind semnat de conducerea ce a urmat dupa el. "Contractul a fost necesar in vederea obtinerii unor finantari in vederea lucrarilor de mediu: s-au obtinut 80 de milioane de euro de la o banca comerciala in conditii foarte bune, cu ajutorul acestei firme de avocatura. (...) Acel contract a fost extrem de benefic pentru ambele parti, ne-a adus zeci de milioane de euro", a spus fostul director.
El a povestit ca intelegerea parafata de Turceni cu firma de avocatura Sova prevedea acordarea de asistenta juridica la un pret avantajos, 156 de lei, iar cu TVA cu tot 171 de lei pe ora. Ulterior, dupa 2009, dupa rezilierea acelui contract, complexul a semnat altele contracte acest fel, dar cu mult mai scumpe. Cu toate acestea, autoritatile nu au vrut sa verifice decat contractele cu Sova, a adaugat Ciurel. "Va pot spune ca imediat dupa rezilierea acestui contract s-au incheiat alte contracte, cu Nemoianu si Gheorgina, din cate imi aduc aminte, la pretul de 900 de lei pe ora, deci de cinci ori mai mult. ANAF n-a facut control si asupra acestor contracte. Stiu de la fostii mei colegi de acolo, care cand au pus la dispozitie toate contractele de asistenta juridica, ANAF le-a spus", a povestit el.
Fostul director spune ca si el a fost intrebat de aceste contracte in mod special de autoritati in ultimii doi ani de catre cei de la DNA. "Am primit vreo 20 de intrebari pe o foaie de hartie la care am raspuns. (...) Mie mi s-a trimis un chestionar la care sa raspund, din care din 20, 16 intrebari erau numai despre Sova", sustine Laurentiu Ciurel.
"In 2009, DNA a fost sesizat in legatura cu contractul Sova, de catre puterea de atunci, de domnul Mantog, care conducea PDL atunci la Gorj atunci am depus contractul, in februarie sau martie, la DNA. (...) Domnul Mantog conducea nemijlocit cele trei mari unitati, iar in presa locala se stie bine unul din obiectele de bataie a fost contractul Sova", a adaugat Ciurel.
Fostul director, care sustine ca, "la cate declaratii a dat", este foarte familiarizat cu acest subiect, spune ca nu exista nicio legatura intre contractul semnat de Sova si asociatii si vreo firma a lui Victor Ponta. "Nu exista nicio legatura, stiu de la colegii care au fost intervievati, fiecare pagina din miile de pagini care au fost citite de DNA au fost verificate pentru a se gasi o legatura intre casa de avocatura a lui Ponta si a lui Sova. Nu exista nicio legatura”, a declarat Laurentiu Ciurel.
"Va spun ca umblu cu documentatia in portbagaj, nu o mai duc in casa, pentru ca e ori o institutie ori politie DNA, ANAF care cer in permanenta explicatii", a conchis el.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a inaintat o sesizare la DNA care il vizeaza pe presedintele PSD, Victor Ponta, privind nereguli constatate, in urma unor verificari, in contractele de la Turceni si Rovinari, au declarat, marti, reprezentantii ANAF.
"ANAF a inaintat o sesizare la DNA care il vizeaza pe Victor Ponta. Este vorba de nereguli constatate in urma unor verificari, nereguli legate de contractele privind complexurile Turceni si Rovinari", au precizat sursele amintite.
Sorin Blejnar declara pe 22 iunie ca ANAF cerceteaza daca Victor Ponta a primit, prin cabinetul sau de avocatura, bani din contractele de reprezentare legala semnate de complexele energetice Rovinari si Turceni cu firma Sova si Asociatii. Seful ANAF spunea ca inspectorii incearca sa obtina acces la jurnalul de plati al firmei liderului PSD, "adica toti clientii cu care a lucrat, tocmai pentru a verifica tranzactiile care au fost derulate, pentru a vedea daca acei bani, care au fost rostogoliti pana la urma din complexul Turceni si Rovinari au ajuns sau nu au ajuns si la Victor Ponta".
Dan Sova a negat tot pe 22 iunie ca bani pe care firma unde a fost asociat in trecut au ajuns la Victor Ponta. "Nu exista nicio plata facuta de la Rovinari si Turceni intre Sova si Asociatii si Cabinetul de avocatura al dlui Ponta", a spus el. Mai mult, Sova a aratat ca pe data de 12 mai un control al ANAF efectuat asupra contractelor semnate de Sova si Asociatii cu cele doua complexe energetice a stabilit deja ca acestea au fost legale, asa ca nu intelege ce mai doreste ANAF sa investigheze.
Senatorul PSD a respins si unele acuzatii din presa, dar si din partea lui Sorin Blejnar, potrivit caruia firma de avocatura a lui Sova l-ar fi sponsorizat pe Victor Ponta cu o masina pentru cursele de raliu. Autoturismul a fost in folosinta lui Victor Ponta prin comodat, pentru doua curse de raliu, dupa care firma Sova &Asociatii a vandut-o BCR Leasing pentru 144.313 lei, de unde liderul PSD ar fi achizitionat-o in leasing, deoarece nu avea totii banii in acel moment pentru a cumpara masina, a mai precizat Sova.
Presedintele PSD, Victor Ponta, a fost chemat pe 24 iunie la audieri la sediul ANAF sector 1 din Bucuresti pentru a face precizari in legatura cu declaratiile anuale de venit din anii 2007-2008, dar si din registrul de incasari si plati. Ponta nu s-a prezentat, insa a trimis documentele respective la sediul institutiei.

Postări populare de pe acest blog

BÂLTA, satul care la sfârșitul secolului 19 a avut 222 de familii și 760 de suflete. Școala era frecventată de 38 de băieți și 44 de fete...

Născut la FRATOȘTIȚA, muzica lui a ajuns pe coloana sonoră la două dintre CELE MAI VIZIONATE FILME ROMÂNEȘTI... VIDEO