NEWS / Contrabandă cu ţigări la Gura Motrului


 Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Mehedinţi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Mehedinţi, au reuşit prinderea în trafic a unei persoane aflată la volanul unui autoturism încărcat cu ţigări de provenienţă albaneză. Persoana în cauză este suspectată de încălcarea Codului fiscal şi Codului Vamal al României.
La data de 29 iulie a.c., poliţişti din cadrul B.C.C.O. Craiova - S.C.C.O. Mehedinţi şi poliţişti ai Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Feroviare Mehedinţi au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor de contrabandă cu ţigări, pe raza localităţilor Strehaia, Butoieşti şi Argineşti.
 În jurul orei 21.30, pe drumul comunal 81, în pădurea localităţii Gura Motrului, s-a încercat oprirea a două autovehicule înmatriculate în Franţa şi Bulgaria. Întrucât conducătorii acestora nu s-au supus semnalelor luminoase şi sonore ale poliţiştilor, s-a trecut la urmărirea autoturismelor, care s-au îndreptat spre localitatea Strehaia, gonind pe D.N.6, încercând să scape. Pe parcursul urmăririi, s-a folosit armamentul din dotare, executându-se patru focuri de arma în plan vertical.

 Un autoturism dintre cele două urmărite a blocat carosabilul, dându-i posibilitatea celui de-al doilea să înainteze, iar conducătorul aflat la volanul celui oprit a abandonat maşina, însă a fost prins şi identificat de poliţişti, în persoana lui G.C., de 32 ani, din judeţul Mehedinţi.
 În autoturismul abandonat au fost descoperite 50.000 de ţigarete de provenienţă albaneză. Extinzând cercetările, s-a reuşit descoperirea altor 20.000 de ţigarete, ascunse într-un lan de porumb din apropiere.
În timpul urmăririi s-a solicitat sprijinul poliţiştilor din Oraşul Strehaia, reuşindu-se, în urma verificărilor, identificarea şi celui de-al doilea conducător auto, în persoana lui B.M. de 26 ani, din judeţul Mehedinţi.
G.C. a fost prezentat procurorului D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Mehedinţi, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de Legea 39/2003 privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate, Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României şi Legea 571/2003 privind Codul fiscal.
În cauză, se continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a întregii activităţi infracţionale, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului Judeţean al Jandarmeriei Mehedinţi.

Postări populare de pe acest blog

BÂLTA, satul care la sfârșitul secolului 19 a avut 222 de familii și 760 de suflete. Școala era frecventată de 38 de băieți și 44 de fete...

Născut la FRATOȘTIȚA, muzica lui a ajuns pe coloana sonoră la două dintre CELE MAI VIZIONATE FILME ROMÂNEȘTI... VIDEO