NEWS / ANAF îl trimite pe Victor Ponta la DNA


Preşedintele PSD, Victor Ponta a intrat în vizorul DNA, informează REALITATEA TV. Liderul PSD a fost verificat de Fisc pentru că au existat suspiciuni legate de “tranzacţii financiare suspecte” la cabinetul de avocatură al colegului de partid, Dan Şova.
Victor Ponta
Potrivit sursei citate, solicitarea ANAF către procurori ar avea legătură cu scandalul Rovinari-Turceni, complexe care ar fi încheiat contracte de consultanţă de 7,7 milioane de lei cu firma de avocatură a lui Dan Şova, la intervenţia lui Victor Ponta.
Mai precis,  liderul PSD a fost investigat de Fisc pentru primirea sub formă de sponsorizare, a 180.000 de lei din banii încasaţi de “Şova şi Asociaţii” de la Turceni şi Rovinari.
Pe 22 iunie, Ponta a fost somat să pună la dispoziţia inspectorilor fiscali, documentele care justifică sponsorizarea pe care nu a trecut-o în declaraţiile de avere recente, aşa cum prevede legea.
Controlul Fiscului legat de modul în care Societatea Civilă de Avocaţi „Şova&Asociaţii” ar fi obţinut ilegal peste 1,1 milioane de euro de la complexurile energetice Rovinari şi Turceni, din zona de influenţă a lui Victor Ponta, deputat de Gorj, nu se opreşte doar la avocaţi şi la foştii directori ai societăţilor de stat. Preşedintele PSD, Victor Ponta este suspectat că ar fi primit, la rândul său, sub formă de sponsorizare, 180.000 de lei (42.000 de euro) din banii încasaţi de casa de avocatură de la cele două societăţi de stat.
Surse din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) susţin că sponsorizarea ar fi fost acordată, prin contract, echipajului de raliu format din pilotul Edwin Keleti şi copilotul Victor Ponta, în perioada 2007-2008. Adică, în perioada în care casa de avocatură a lui Dan Şova, prietenul şi colegul de partid al deputatului de Gorj Victor Ponta, a încheiat şi derulat contractele cu CE Turceni şi CE Rovinari. De altfel, în acea perioadă, Victor Ponta a fost cooptat ca senior partner la Societatea Civilă de Avocaţi „Şova&Asociaţii”, de la care a primit, tot printr-un contract de sponsorizare, o maşină de raliu Mitsubishi Lancer Evolution, evaluată la 50.000 de euro.  Spre deosebire de sponsorizarea auto, care se regăseşte în declaraţiile de avere din 2008 şi 2009 ale actualului lider PSD, sponsorizarea în bani (42.000 de euro) nu apare în documentele completate şi depuse de acesta.

Postări populare de pe acest blog

BÂLTA, satul care la sfârșitul secolului 19 a avut 222 de familii și 760 de suflete. Școala era frecventată de 38 de băieți și 44 de fete...

Născut la FRATOȘTIȚA, muzica lui a ajuns pe coloana sonoră la două dintre CELE MAI VIZIONATE FILME ROMÂNEȘTI... VIDEO