PRIMĂRIA FILIAȘI vrea să cumpere cu UN MILION de EURO terenul și construcțiile fostului SIL. Ca să facă... PARC INDUSTRIAL!

Consiliul Local Filiași a decis achiziționarea de către orașul Filiași a imobilelor de pe terenul intravilan în suprafață de 99.179 m.p. și mai multe construcții (vezi Foto) situare pe strada Cerbului nr. 15, proprietate a SC Filforest SRL.
Pentru cei mai în vârstă, este vorba de SIL, adică Sectorul de Industrializare a Lemnului de la Filiasi.
Prețul de achiziționare a terenului și construcțiilor aferente se ridică la 4,327,000 lei, echivalentul a 948.196,52 euro...

Parcul industrial este un teritoriu special amenajat în scopul dezvoltării industriale (hale de producție, facilități energetice, infrastructură, condiții administrative și juridice), condus de către o companie specializată.
În cadrul Parcului industrial își desfășoară activitatea de obicei mai multe întreprinderi independente, din ramuri identice sau industrii diferite.
Parcul industrial este condus de un singur operator (o societate de administrare specializată, societate pe acțiuni, etc.) care gestionează un complex imobiliar, format din porțiuni de teren care dispun de facilități de producere, administrare, stocarea și altele direcții, cu condiția existenței unei infrastructuri energetice, inginerești, de transport și de plasare a producției fabricate.
În octombrie 2006, în România existau 37 de parcuri industriale, în care funcționau 426 de societăți comerciale, cu peste 10.000 de salariați, dar numai 23 erau operaționale, restul în diverse faze de amenajare.
În iulie 2016, la nivelul întregii țări existau 72 de parcuri industriale, create pe baza unei ordonanțe de guvern din anul 2001 care stabilește și facilitățile pe care statul le oferă investitorilor care vin în aceste locuri.
Cele mai importante facilități sunt reduceri de taxe și impozite locale sau stabilirea unei chirii anuale sub nivelul pieței.
Până la urmă, ideea este că cele mai multe parcuri industriale din România nu s-au bucurat de foarte mare succes.
Cel mai bun exemplu poate fi considerat și singurul parc industrial aprobat din județul Dolj, de la Ghercești, dar chiar și de la Timișoara, unde administrațiile locale au construit parcuri industriale care funcționează mult sub posibilitățile reale...

Postări populare de pe acest blog

BÂLTA, satul care la sfârșitul secolului 19 a avut 222 de familii și 760 de suflete. Școala era frecventată de 38 de băieți și 44 de fete...

Născut la FRATOȘTIȚA, muzica lui a ajuns pe coloana sonoră la două dintre CELE MAI VIZIONATE FILME ROMÂNEȘTI... VIDEO