FILIAȘI, orașul european cu HCL-uri publicate odată pe an și cu un CONSILIU LOCAL fără proiecte de hotărâre și dezbateri publice!...

Că orașul Filiași mai are mult până la a fi reprezentat de o administrație locală în mod normal și democratic mai este mult.
Și o știe toată lumea, de la ăla nou-născut la Spitalul Filișenilor, până la ieșirea din Răcarii de Sus. Sau viceversa...

Până la urmă, însă, problema e dacă se vrea sau nu să se schimbe ceva în bine și să ajungă într-un timp cât mai scurt și Filiașiul mai aproape de un oraș european.
Și nu cu drăgălășenii de doi bani sau cu șmecherii boierești pentru clăcașii paraleli sau plecați pe alte meleaguri ca să muncească pe rupte pentru o coajă amărâtă de pâine.

Primul semn de respect pentru cetățenii orașului Filiași poate fi constatat când deschizi pagina de internet a Primăriei Filiași.
Nu există nici un proiect de hotărâre publicat a Consiliului Local.
Evident, de rapoarte, expunerile de motive și anexe nici nu poate fi vorba.
Mai mult, nici măcar hotărârile de Consiliul Local nu reprezintă un interes pentru Primăria orașului Filiași să le aducă la cunoștința publicului.
Ultimele hotărâri publicate sunt de la sfârșitul lunii august 2017...
Nu mai vorbesc de dezbaterile publice...

Știu.
Dacă-l critici pe primar e politică și Stat Paralel.
Dacă-l lauzi pe primar e administrație locală și un loc cald și bine plătit în administrație.
Nici măcar un avizier mic și amenințat cu luminițele politicii șmecherului din fundul grădinii...

Și pentru cine e mai interesat, poate citi și ce spune Legea administraţiei publice locale...
LEGE Nr. 215 din 23 aprilie 2001 *** Republicată
Legea administraţiei publice locale
EMITENT: PARLAMENTUL ROMÂNIEI PUBLICATĂ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 123 din 20 februarie 2007

ART. 39
(6) Ordinea de zi a şedinţei consiliului local se aduce la cunoştinţă locuitorilor comunei sau ai oraşului prin mass-media sau prin orice alt mijloc de publicitate.
ART. 42
(1) Şedinţele consiliului local sunt publice.
ART. 43
(7) În termen de 3 zile de la terminarea şedinţei, secretarul unităţii administrativ-teritoriale afişează la sediul primăriei şi, după caz, pe pagina de internet a unităţii administrativ-teritoriale o copie a procesului-verbal al şedinţei.
ART. 49
(1) Hotărârile cu caracter normativ devin obligatorii şi produc efecte de la data aducerii lor la cunoştinţă publică, iar cele individuale, de la data comunicării.
(2) Aducerea la cunoştinţă publică a hotărârilor cu caracter normativ se face în termen de 5 zile de la data comunicării oficiale către prefect.

Postări populare de pe acest blog

BÂLTA, satul care la sfârșitul secolului 19 a avut 222 de familii și 760 de suflete. Școala era frecventată de 38 de băieți și 44 de fete...

Născut la FRATOȘTIȚA, muzica lui a ajuns pe coloana sonoră la două dintre CELE MAI VIZIONATE FILME ROMÂNEȘTI... VIDEO