Cetățenii orasului nostru nu vor rămâne impasibili si vor contribui pentru ca Filiașiul să devină cu adevărat un oraș european...

Cât de EUROPEAN este FILIAȘIUL la sfârșitul anului 2017 față de anul 2000, să zicem?...
Cât timp omul nu învață din propriile greșeli, nu poate evolua.
Poate tocmai de aceea, viitorul nu se poate construi fără a cunoaște trecutul, oamenii și lucrurile bune și rele, așa cum sunt și au fost.
O societate modernă, este sigur, nu se poate construi pe minciună.


Zilele trecute, am recitit ”Strategia de dezvoltare a orasului Filiasi” pentru perioada... 2008-2015, unde există un CUVÂNT ÎNAINTE semnat de Nicolae Stăncioi, cel care a fost viceprimar și primar (PSD&PNL&PDL) vreme de 16 ani peste Filiași.

Fără comentarii care pot fi considerate partizane, cu implicații politice.
Daor că politica înseamnă și WC-ul din fundul curții, dar și noroiul de pe drumurile desfundate ale Filiașiului.
Politica înseamnă ouă mai scumpe în farfurie și lipsa de locuri de muncă.
Politica înseamnă și sănătate și șpagă la medic, dar și educație, respect, onoare, demnitate și un viitor mai bun pentru copiii tuturor.
Ing. NICOLAE STĂNCIOI, Primarul Orașului Filiași:
”Unul din obiectivele acestei strategii pentru perioada 2008-2015 îl constituie întărirea capacității de cooperare a Primăriei cu societatea civilă, altfel spus, antrenarea societății civile în actul deciziei, în problemele care îi afectează viața. După cum se stie, expresia cea mai înaltă a democrației este tocmai implicarea constientă a cetățenilor în procesul decizional si nu doar acceptarea hotărârilor administrației locale.
Considerăm că această acțiune, ca expresie a cooperării Primăriei cu societatea civilă, nu este decât începutul acestui sistem complex, bazat pe colaborare si complementaritate, sistem ce fără îndoială va funcționa în România viitoare, ducând spre ceea ce ne dorim cu toții: un sistem de legi stabile menit să reducă corupția, să asigure transparența instituțiilor statului, să consolideze democrația prin libertatea de acțiune si exprimare.
Este momentul în care trebuie să punem în operă proiecția oferită de strategia de dezvoltare a orasului Filiasi pe perioada 2008 – 2015.
Sper că cetățenii orasului nostru nu vor rămâne impasibili si vor contribui pentru ca Filiasul să devină cu adevărat un oras european, în care fiecare dintre noi să-si poată împlini gândurile si aspirațiile”.


Întrebarea e: s-a întărit capacitatea de cooperare a Primăriei cu societatea civilă, altfel spus, antrenarea societății civile în actul deciziei, în problemele care îi afectează viața?...

Postări populare de pe acest blog

BÂLTA, satul care la sfârșitul secolului 19 a avut 222 de familii și 760 de suflete. Școala era frecventată de 38 de băieți și 44 de fete...

Născut la FRATOȘTIȚA, muzica lui a ajuns pe coloana sonoră la două dintre CELE MAI VIZIONATE FILME ROMÂNEȘTI... VIDEO