Nu te întreba ce-a făcut FILIAȘI pentru țară, întreabă-te ce-a făcut țara pentru Filiași.

Iată niște fotografii realizate în urmă cu... vreo 15 ani. Era prin 2002, când UMF era pe moarte... Pentru cine vrea să știe, unul dintre groparii principali a fost Dan Ioan Popescu, fost Ministru al Economiei în perioada 2000 - 2004, în guvernul lui Adrian Năstase, și fost prim-vicepreședinte al Partidului Conservator lui Dan Voiculescu.
La Uzina Mecanică din Filiași, fabrică de armament unde a fost director și fostul primar PSD/PNL/PDL al orașului, Nicolae Stăncioi.

În anul 2003, Ministerul Economiei și Comerțului (MEC) a încercat prima dată să privatizeze societatea, dar oferta a fost revocată în 2005, se spune pe Wikipedia.
În iulie 2006 s-a realizat privatizarea fabricii, cumpărătorul fiind Retrom Pașcani, care a achitat suma de 80.000 de euro.
Retrom și-a asumat și obligația de a face o serie de investiții în valoare totală de 1 milion de euro, și investiții de mediu în valoare de 155.000 euro.
După privatizare, Uzina Mecanică Filiași nu a încheiat nici un contract de furnizare de armament cu Ministerul Apărării Naționale (MApN).
În iunie 2009, societatea se afla în pragul insolvenței, având datorii de 840.000 de euro către stat și alte restanțe către creditori privați.
Tot în iunie 2009, societatea și-a mutat sediul social în București.
În septembrie 2010, MEC, reprezentat prin OPSPI a reziliat contractul de privatizare al societății.

Postări populare de pe acest blog

BÂLTA, satul care la sfârșitul secolului 19 a avut 222 de familii și 760 de suflete. Școala era frecventată de 38 de băieți și 44 de fete...

Născut la FRATOȘTIȚA, muzica lui a ajuns pe coloana sonoră la două dintre CELE MAI VIZIONATE FILME ROMÂNEȘTI... VIDEO