CASA de CULTURĂ a orașului FILIAȘI va fi demolată!... Clădirea e pericol public în caz de cutremur și a fost și prost întreținută...

Consiliul Local Filiași a decis demolarea imobilului construcție Casa de Cultură Filiași.
Consiliul Local a aprobat întocmirea documentației de demolare a construcției clădire Casa de Cultură, care face parte din domeniul public al orașului Filiași la nr. crt. 198, având codul de clasificare 1.6.2., cu suprafața construită de 400,08 mp, având drept scop eliberarea autorizației de desființare a imobilului.

În același timp, s-a aprobat trecerea construcției clădire Casa de Cultură, cu o valoare de inventar de 440.771,49 lei, din domeniul public în domeniul privat al orașului Filiași, urmând a se scoate din funcțiune, iar materialele rezultate din demolare să fie valorificate conform legii...

Conform raportului de expertiză tehnică a clădirii P+1Er - Casa de Cultură situată pe bdul Racoțeanu nr 169, ing. Guleac V. Bogdan s-a deplasat la amplasament și a efectuat o examinare vizuală a clădirii în ansamblu și detaliu, identificând caracteristicile generale ale ansamblului structural.

Construcția realizată în anii 1950-1960, conform unui proiect care nu a putut fi consultat, avea ca norme de proiectare norma italiană din anul 1938, care considera o forță seismică de bază egală cu 5% din rezultanta forțelor gravitaționale, distribuită uniform la planșeele clădirii.
Pe parcursul existenței clădirii s-au realizat doar lucrări de întreținere care nu au modificat structura de rezistență.
Clădirea se încadrează în clasa de risc seismic Rs I, adică există risc major de prăbușire ca efect al producerii unui seism cu intensitatea egală cu a celui de proiectare.
”În concluzie, clădirea P+1Er, analizată, situată la nr. 157 pe Bdul General Racoțeanu, Filiași, județul Dolj, se prezintă în condiții necorespunzătoare din punct de vedere al siguranței seismice, clădirea fiind și foarte prost întreținută” - se subliniază în raportul de expertiză tehnică.

Deocamdată, Compania Națională de Investiții nu are în plan construirea unei Case de Cultură noi.
Cum s-a întâmplat, de exemplu, cu Căminul cultural din Țânțăreni, obiectivul cu o valoare de investiție de 473.344 lei, care a fost contractat în octombrie 2014 și finalizat în luna februarie 2017...

Postări populare de pe acest blog

BÂLTA, satul care la sfârșitul secolului 19 a avut 222 de familii și 760 de suflete. Școala era frecventată de 38 de băieți și 44 de fete...

Născut la FRATOȘTIȚA, muzica lui a ajuns pe coloana sonoră la două dintre CELE MAI VIZIONATE FILME ROMÂNEȘTI... VIDEO