În orașul FILIAȘI se înregistrează, anual, în jur de... 45 de NOPȚI TROPICALE!

Influența climatului asupra stării de sănătate a populației din orașul Filiași se simte, în primul rând, de la valurile de căldură înregistrate în perioada estivală, se spune în Strategia de dezvoltare a orașului Filiași.
Din acest punct de vedere, arealul analizat este unul problematic.
Numărul zilelor de vară (zile cu temperatură maximă ≥25°C) este destul de ridicat – 104,4, în nouă din lunile anului (martie-noiembrie) înregistrându-se astfel de temperaturi.
În intervalul iunie-august se înregistrează în medie peste 20 de zile de vară: 21,3 zile în iunie; 27,6 zile în iulie si 26,2 zile în august.
De asemenea, numărul de zile tropicale (zile cu temperatură ≥30°C) este ridicat, circa 45, lunile cele mai problematice fiind iulie (16,2 zile) si august (14,9 zile).
Acesta este de fapt si intervalul în care se înregistrează cele mai numeroase stări de lipotimie, cele mai afectate persoane fiind vârstnicii si copiii.
Lipotimia, cunoscuta in termeni populari sub denumirea de lesin, apare in urma unei slabe vascularizari, deci si oxigenari, a creierului, care poate cauza pierderea partiala a cunostintei.

Postări populare de pe acest blog

BÂLTA, satul care la sfârșitul secolului 19 a avut 222 de familii și 760 de suflete. Școala era frecventată de 38 de băieți și 44 de fete...

Născut la FRATOȘTIȚA, muzica lui a ajuns pe coloana sonoră la două dintre CELE MAI VIZIONATE FILME ROMÂNEȘTI... VIDEO