FILIAȘI, alături de CALAFAT, sunt ORAȘELE din județul DOLJ cele mai afectate de FENOMENUL de EMIGRAȚIE!...

Analiza fenomenului migrației intra-județene din ultimii 5 ani indică un sold migratoriu pozitiv cu valori ridicate în localitățile din imediata apropiere a municipiului Craiova: Cârcea, Bucovăț, Șimnicu de Sus, Mischii, Malu Mare, Ghindeni, Cârcea, Bucovăț, Ghercești, Ișalnița, Podari, Rojiște etc, se spune în Strategia de Dezvoltare Economico-Socială a Județului Dolj pentru perioada 2014-2020.
Localitățile din imediata apropiere a municipiului Craiova au beneficiat în ultimii ani de un flux în creștere de migranți dinspre municipiu, care a condus chiar la creșterea populației stabile, compensând declinul natural (de ex. în comunele Cârcea, Malu Mare, Șimnicu de Sus etc.).
La polul opus, se regăsesc o serie de comune relativ îndepărtate de centrele urbane și greu accesibile, care nu sunt atractive pentru procesul de remigrație și care au continuat să înregistreze o balanță migratorie negativă: Botoșești-Paia, Braloștița, Carpen, Negoi, Plenița, Sălcuța, Secu.
La comunele din județul Dolj cu balanță migratorier negativă se adaugă toate centrele urbane din județ, dintre acestea remarcându-se cu un fenomen de emigrație mai intens orașele Calafat și Filiași.

Postări populare de pe acest blog

BÂLTA, satul care la sfârșitul secolului 19 a avut 222 de familii și 760 de suflete. Școala era frecventată de 38 de băieți și 44 de fete...

Născut la FRATOȘTIȚA, muzica lui a ajuns pe coloana sonoră la două dintre CELE MAI VIZIONATE FILME ROMÂNEȘTI... VIDEO