NEWS / Aproximativ 500 de angajaţi ai SNLO şi Turceni, disponibilizaţi în decembrie


Câteva sute de angajaţi ai mai multor unităţi energetice şi din minerit din judeţ se află în situaţia de a rămâne fără un loc de muncă la sfârşitul acestui an, potrivit ultimelor notificări primite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj.
Purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj, Ana-Maria Niculescu, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că disponibilizările anunţate la nivelul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) fac parte din programul de reducere a personalului pe care unitatea îl are în derulare, ele fiind cauzate însă şi de lipsa lichidităţilor ca urmare a neîncasării contravalorii producţiei livrate.
O altă unitate care a anunţat că va disponibiliza personal este Complexul Energetic Turceni, de unde se pare că vor rămâne fără un loc de muncă circa 200 de persoane începând cu data de 30 decembrie.
"Am primit notificări privind disponibilizarea, în luna decembrie, a peste 500 de persoane de la mai multe unităţi din judeţ. Cele mai multe disponibilizări se vor face la SNLO, de unde se pare că vor pleca 300 de persoane, alte 200 la CE Turceni, 17 de la SC Conpet SA, şase de la SC Bidepa Cit Service SRL şi alte trei de la o societate care are ca activitate asigurarea pazei. De asemenea, mai avem notificări privind disponibilizarea a 456 de angajaţi ai SC Hidroconstrucţia SA în lunile decembrie-martie, dar vor fi reîncadraţi în muncă în primăvara anului viitor. În fiecare an, conducerea societăţii procedează la fel", a precizat Ana-Maria Niculescu.
Reprezentanţii SNLO au menţionat că notificarea a fost trimisă la AJOFM având în vedere că rezultatul financiar la sfârşit de an al unităţii este unul favorabil şi se pot susţine plăţile compensatorii ce urmează să fie achitate celor 300 de angajaţi disponibilizaţi.

Postări populare de pe acest blog

BÂLTA, satul care la sfârșitul secolului 19 a avut 222 de familii și 760 de suflete. Școala era frecventată de 38 de băieți și 44 de fete...

Născut la FRATOȘTIȚA, muzica lui a ajuns pe coloana sonoră la două dintre CELE MAI VIZIONATE FILME ROMÂNEȘTI... VIDEO