NEWS / CONTROALE LA UNITĂŢI DE MORĂRIT ŞI PANIFICAŢIE


În cadrul unei acţiuni a poliţiştilor doljeni din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor pentru combaterea comerţului ilegal cu cereale şi produse procesate din cereale, desfăşurate în dimineaţa zilei de ieri, au fost confiscate mărfuri în valoare de aproximativ 12.750 lei, printre care şi 7.408 kg. făină şi 2.500 kg. grâu.
 La data de 15 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj - Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu poliţişti din cadrul Compartimentului de Investigare a Fraudelor Calafat, au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor ce pot fi comise în comerţul cereale şi produse procesate din cereale.
 Poliţiştii au efectuat verificări la 15 unităţi economice, respectiv unităţi de morărit şi panificaţie, situate în municipiile Craiova, Calafat şi în oraşele Filiaşi, Segarcea şi zonele limitrofe.
 Astfel, au fost constatate 11 abateri de natură contravenţională pentru care au fost aplicate sancţiuni în conformitate cu prevederile Legii 12/1990. De asemenea, poliţiştii au ridicat, în vederea confiscării, mărfuri în valoare totală de 12.750 lei, respectiv:1755 pâini, 500 chifle, 7.408 kg. de făină, 2.500 kg. de grâu şi 840 kg. de tărâţe.
Exemple:
 În urma controlului efectuat de poliţişti la o societate comercială din Craiova s-a constatat faptul că administratorul deţinea în gestiune 495 franzele şi 500 chifle ce urmau a fi comercializate, fără documente de provenienţă.
 Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, dispunându-se totodată confiscarea sumei de 500 lei.
 La o societate comercială din comuna doljeană Maglavit s-a constatat că administratorul deţinea în gestiune 2.500 kg. de grâu ce urma a fi procesat, pentru care nu deţinea documente de provenienţă.
 Şi în acest caz, societatea comercială a fost sancţionată contravenţional dispunându-se confiscarea sumei de 1.500 lei, reprezentând contravaloarea grâului aflat în gestiune fără documente de provenienţă.

Postări populare de pe acest blog

BÂLTA, satul care la sfârșitul secolului 19 a avut 222 de familii și 760 de suflete. Școala era frecventată de 38 de băieți și 44 de fete...

Născut la FRATOȘTIȚA, muzica lui a ajuns pe coloana sonoră la două dintre CELE MAI VIZIONATE FILME ROMÂNEȘTI... VIDEO