NEWS / Hidalgo, Spania şi haşişul de la Filiaşi

Trei persoane condamnate de Tribunalul Dolj la pedepse care însumează 42 de ani de puşcărie au scăpat de ani buni de închisoare la Curtea de Apel Craiova, instanţă care le-a admis apelul.
La începutul lunii iunie 2010, Viorica Buică, de 41 de ani, şi spaniolul Carlos Carrasco Hidalgo, de 48 de ani, au fost prinşi în flagrant în trafic, în localitatea Filiaşi, în timp ce aduceau din Spania 25,805 kg de haşiş. La acea vreme, a fost considerată una dintre cele mai importante capturi de droguri făcute în ultimii ani de ofiţerii Serviciului Antidrog din Dolj. În urma cercetărilor, s-a stabilit că drogurile urma să fie vândute de Ionuţ Bîrnoi, de 25 de ani, din comuna doljeană Ghidici, către doi distribuitori din Dolj.
Dosarul în care cei trei au fost acuzaţi de procurorii DIICOT de constituire a unui grup infracţional organizat, deţinere ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc şi introducerea în ţară de droguri de risc s-a judecat la Tribunalul Dolj.
În februarie anul acesta, judecătorii i-au găsit vinovaţi şi condamnat pe cei trei. Carlos Carrasco Hidalgo a primit 15 ani de închisoare, Viorica Buică - 16 ani, iar Ionuţ Bîrnoi - 11 ani de închisoare. În plus, judecătorii au dispus ca Bîrnoi să execute şi o pedeapsă mai veche, de un an de închisoare, în total având de executat 12 ani de închisoare.
Inculpaţii au făcut apel împotriva sentinţei date de Tribunalul Dolj şi se poate spune că demersul lor a fost cu noroc. Joi, Curtea de Apel Craiova s-a pronunţat şi le-a redus pedepsele cu 11 ani de închisoare în total. Astfel, Hidalgo fost condamnat la zece ani de închisoare, Buică - la 11 ani, iar Bîrnoi -  la 10 ani, pedeapsa acestuia din urmă cuprinzând şi pedeapsa mai veche de un an.
Hotărârea Curţii de Apel Craiova nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

Postări populare de pe acest blog

BÂLTA, satul care la sfârșitul secolului 19 a avut 222 de familii și 760 de suflete. Școala era frecventată de 38 de băieți și 44 de fete...

Născut la FRATOȘTIȚA, muzica lui a ajuns pe coloana sonoră la două dintre CELE MAI VIZIONATE FILME ROMÂNEȘTI... VIDEO