NEWS / Doi ani de închisoare cu suspendare pentru Ion Bucur, secretarul comunei Argetoaia

Curtea de Apel Craiova a admis recursul procurorilor şi l-a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pe Ion Bucur, de 61 de ani, secretarul comunei doljene Argetoaia, trimis în judecată pentru luare de mită şi fals intelectual, informează Gazeta de Sud.
Ion Bucur a fost prins în flagrant de ofiţerii DGA pe 28 septembrie 2010, în timp ce primea 1.000 de euro de la un bărbat din comună, căruia îi eliberase trei adeverinţe false. Din actele întocmite de secretar reieşea că atât denunţătorul, cât şi soţia şi socrul acestuia au avut o vechime în muncă la CAP mult mai mare decât în realitate. De altfel, anchetatorii au stabilit că două dintre cele trei persoane pentru care secretarul eliberase adeverinţele lucraseră la CAP doar jumătate din perioada menţionată în acte, în timp ce a treia nu lucrase deloc la CAP. Secretarul a fost reţinut şi, ulterior, arestat preventiv şi trimis în judecată.  Pe 21 decembrie, Tribunalul Dolj l-a condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi fals intelectual. Atât inculpatul, cât şi procurorii au făcut apel, care s-a judecat la Curtea de Apel Craiova.  Pe 13 septembrie, judecătorii s-au pronunţat şi l-au condamnat de această dată pe Ion Bucur la doi ani de închisoare cu suspendare. Hotărârea Curţii de Apel Craiova poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Postări populare de pe acest blog

BÂLTA, satul care la sfârșitul secolului 19 a avut 222 de familii și 760 de suflete. Școala era frecventată de 38 de băieți și 44 de fete...

Născut la FRATOȘTIȚA, muzica lui a ajuns pe coloana sonoră la două dintre CELE MAI VIZIONATE FILME ROMÂNEȘTI... VIDEO