Filiași Express invită cetățenii orașului să se implice în ierarhizarea unor proiecte de dezvoltare strategice pentru FILIAȘI

Banca Mondială a identificat o serie de proiecte prioritare cu impact metropolitan pentru București și cele 40 de reședințe de județ din România.
Cetățenii și actorii locali din România sunt invitați să participe la campania de consultare „Alege Prioritățile Orașului Tău!” și să aleagă cele mai importante proiecte pentru orașul lor.

Nu-i greu să se facă același lucru și în orașul Filiași.
Așa că Filiași Express invită cetățenii orașului să se implice în ierarhizarea unor proiecte de dezvoltare strategice pentru comunitatea noastră locală.


Și tu poți alege Prioritățile Orașului Tău!

De-a lungul istoriei, nici o regiune sau țară nu a reușit să se dezvolte fără a se urbaniza în paralel.
Procesul de creștere economică la nivel mondial a fost însoțit mereu de un proces intens de urbanizare.
De ce?
Pentru că orașele generează dezvoltare și productivitate ridicată.
Însă dezvoltarea trebuie să fie însoțită de o viziune de dezvoltare care să îi asigure eficiență, sustenabilitate și o calitate a vieții înaltă pentru cetățeni.

Lista de proiecte poate influența deciziile viitoare de investiții publice respectând o viziune comună. Și nevoile cetățeanului.

###

Ierarhizează următoarele proiecte prioritare în ordinea importanței pentru dezvoltarea zonei urbane FILIAȘI:​​

1. Asfaltarea tuturor drumurilor din Filiași și satele aparținătoare: Fratoștița, Răcarii de Sus, Bâlta, Almăjel, Braniște, Uscăci și Căpinteni. Inclusiv drumurile de legătură.
2. Introducerea apei curente și canalizării pentru toate gospodăriile din oraș și sate.
3. Introducerea gazului pentru toate gospodăriile din Filiași și sate.
4. Realizarea unui Centru Civic al orașului Filiași, cu spațiu pietonal generos, de promenadă și de găzduire a diferitelor manifestări culturale, sociale și politice.
5. Realizarea unui Centru Cultural ultramodern al orașului Filiași, ca spațiu educațional de socializare, informare și interacțiune pentru orice anotimp și pentru toate gusturile.
6. Realizarea unui Parc Industrial în fosta zonă industrială a orașului Filiași, pentru crearea a noi locuri de muncă.
7. Reabilitarea și modernizarea ca parc și spațiu de relaxare și timp liber a zonei lacurilor de pe pârâul Cioranu (zona Hotelului)
8. Realizarea unui proiect pentru toată zona Filiașiului de plantare de pomi fructiferi, prin sprijinirea inițiativei cetățenești de înființare de livezi private, cu centru de achiziție și specialist angajat să ofere informațiile necesare.
9. Construirea unui complex sportiv și de divertisment, de petrecere a timpului liber, folosindu-ne și de prezența râului Jiul, complex gândit să atragă turiști de pretutindeni.
10. Construirea unei autostrăzi dincolo de calea ferată, de dincolo de pasarele până dincolo de Răcarii de Sus, pentru a descongestiona și fluidiza circulația rutieră care paralizează Orașul Filiași.

11. ... Mai departe, orice idee este binevenită...
Mai devreme sau mai târziu, aleșii și administrația locală trebuie să respecte și să urmeze nevoile cetățeanului...
Implică-te și spune ceea ce gândești!...
Implică-te. Numai așa se pot schimba lucrurile!...

Postări populare de pe acest blog

BÂLTA, satul care la sfârșitul secolului 19 a avut 222 de familii și 760 de suflete. Școala era frecventată de 38 de băieți și 44 de fete...

Născut la FRATOȘTIȚA, muzica lui a ajuns pe coloana sonoră la două dintre CELE MAI VIZIONATE FILME ROMÂNEȘTI... VIDEO