NEWS / Cazurile de sifilis de la spitalul Turceni au fost confirmate

Grave deficienţe au fost descoperite la Spitalul Orăşenesc Turceni de către o echipă a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj. Controlul s-a făcut în urma unor sesizări ajunse la DSP şi multe dintre aspectele semnale au fost  confirmate, informează pandurul.ro. Pe lângă faptul că personalul este insuficient, iar bolnavii sunt trataţi în condiţii improprii, au fost confirmate şi cazurile de sifilis. Este vorba de 20 de bolnavi care suferă de această boală.


Mai mult, managerul spitalului, Mihaela Ceană, face acuzaţii la adresa celor de la Spitalul Târgu Jiu, despre care spune că trimite bolnavi fără să le facă analize. 
O echipa din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj a mers ieri în control în secţia de Psihiatrie a Spitalului Orăşenesc Turceni. „Echipa de control a constatat o serie de deficienţe care datează de foarte mult timp. În primul rând clădirea este într-o avansată stare de degradare, trebuie reabilitată de urgenţă. Sunt pereţi căzuţi, decojiţi, tâmplărie veche şi ruptă, instalaţii sanitare defecte. Am găsit 108 bolnavi pentru care personalul este insuficient, adică doi medici cu jumătate de normă, 12 asistenţi şi 14 infirmiere”, spune Elena Sfârlează.
Şi cazurile de sifilis semnalate în Secţia de Psihiatrie au fost confirmate. Pe lângă cei 16 bolnavi depistaţi în urmă cu câţiva ani, alţi patru au fost diagnosticaţi în această vară. „Focarul acesta de sifilis a fost descoperit încă din 2008. Îl cunoaştem şi-l supraveghem de atunci prin recoltarea de probe de sânge. Sunt 16 bolnavi ale căror rezultate de sânge ies în continuare pozitive încă de atunci. Avem patru cazuri noi descoperite în luna iulie la care le-au ieşit rezultatele pozitive dar sunt trataţi acum. Noi îi monitorizăm şi îi tratăm”, a mai spus Sfârlează.
Conducerea Spitalului din Turceni recunoaşte şi nu prea această problemă şi dă vina pe medicii din Secţia de Psihiatrie a Spitalului din Târgu-Jiu care trimit pacienţi fără să analize făcute. ”Noi le-am făcut analize şi rezultatele au ieşit negative. Aceia pozitivi sunt de câţiva ani. Cei patru pe care i-au depistat acum au venit între timp, iar aici este o problemă pe care o avem cu Spitalul din Târgu-Jiu că ne trimit pacienţi pe bandă rulantă fără analize, fără nimic. Noi când recoltăm la toţi, îi depistăm pe cei care vin ulterior că au sifilis. La analizele de la DSP ies pozitiv, iar la cele de la dermato-venerice  ies negativ”, spune Mihaela Ceane, manager Spitalul Turceni
Cei de la Direcţia de Sănătate Publică Gorj susţin că bolnavii primesc tratamentul necesar.

Postări populare de pe acest blog

BÂLTA, satul care la sfârșitul secolului 19 a avut 222 de familii și 760 de suflete. Școala era frecventată de 38 de băieți și 44 de fete...

Născut la FRATOȘTIȚA, muzica lui a ajuns pe coloana sonoră la două dintre CELE MAI VIZIONATE FILME ROMÂNEȘTI... VIDEO