News / Bilanţ de Cod Galben la Filiaşi


Apele ieşite din matcă în zona oraşului Filiaşi au produs daune la reţelele de utilităţi şi au dat peste cap orarul trenurilor, informează oltenasul.ro.
Prefectul de Dolj, Elena Costea, a trecut în revistă pagubele produse în ultimele 24 de ore din cauza precipitaţiilor abundente: “Am avut probleme la Filiaşi. Calea ferată a fost inundată pe o porţiune de aproxmativ 100 e metri,trenurile au avut întârzieri de aproximativ o oră. În acelaşi timp, s-au produs daune serioase la carosabilul de pe drumul judeţean 605 A pe un segment de aproximativ 1 km. După retragerea apelor s-a constatat că s-au format cratere în asfalt, iar drumul devenise impracticabil. Iniţial şefa ISJ a anunţat suspendarea cursurilor în satul Fratoştiţa, însă s-a acţionat cu utilaje şi cu balast, iar calea de acces a fost refăcută şi elevii au putut merge la ore. Ulterior a apărut şi o problemă în satul Bâlta, unde s-a produs o alunecare de teren care a antrenat şi un stâlp de joasă tensiune, iar acolo s-au deplasat echipele de intervenţie ale CEZ pentru remedierea avariei”.

Postări populare de pe acest blog

BÂLTA, satul care la sfârșitul secolului 19 a avut 222 de familii și 760 de suflete. Școala era frecventată de 38 de băieți și 44 de fete...

Născut la FRATOȘTIȚA, muzica lui a ajuns pe coloana sonoră la două dintre CELE MAI VIZIONATE FILME ROMÂNEȘTI... VIDEO