Ca-n filmele de comedie!... STRADA care e și-n FILIAȘI, și-n ȚÂNȚĂRENI. Și-n județul GORJ, și-n județul DOLJ. Și asta încă de pe vremea COLECTIVIZĂRII FORȚATE!...

Oamenii din comuna gorjeană Ţânţăreni, satul Căpintenilor, locuiesc pe aceeaşi stradă, cu orăşenii din Filiaşi, din judeţul Dolj.
Localnicii de pe o parte a drumului au buletine de Gorj şi trăiesc la ţară, iar ceilalţi au buletine de Dolj şi plătesc impozite la oraş.
Ştefan Ureche, în vârstă de 78 de ani, este un ţăran din comuna Ţânţăreni, satul Căpintenilor, şi are buletin de Gorj. Vecinul lui de peste drum, deşi împart aceeaşi uliţă plină de noroi, este locuitor al oraşului Filiaşi, din judeţul Dolj.
Ureche povesteşte că în anii ’60, atunci când s-a făcut colectivizarea, strada a fost împărţită în două: 18 familii au rămas cu documente de Dolj, iar restul – cu acte de Gorj.
Bătrânul susţine că din această cauză strada pe care locuieşte de când s-a născut nu a fost niciodată asfaltată, iar autorităţile nu s-au înţeles atunci când a venit vorba să facă investiţii.
„Locuim pe aceeaşi stradă, dar în judeţe diferite. Doar în România se poate aşa ceva, însă după cum vedeţi nimic nu este imposibil. Eu stau în Gorj, iar vecinul meu care stă peste drum de mine locuieşte în Dolj. Eu, locuind la ţară, plătesc impozite ca la ţară, iar cei care au documente de orăşeni plătesc taxe de oraş. Până la urmă, primarii, atât cel din Gorj, cât şi cel din Dolj, ar trebui să găsească o soluţie. În această iarnă, jumătate de stradă a fost deszăpezită de primarul din comuna Ţânţăreni, iar jumătate de primarul din oraşul Filiaşi“, a explicat bătrânul.
Cei aproximativ 200 de oameni care locuiesc pe aceeaşi stradă, dar în judeţe diferite, se amuză spunând că din Dolj până în Gorj ei nu fac decât câţiva paşi.
„De la Craiova la Ţânţăreni sunt 50 de kilometri, însă eu îi parcurg într-un minut. Sunt două case de Dolj, mai mergi un pic restul de Gorj şi tot aşa. Să veniţi aici când este campanie electorală! Suntem ca-n filmele de comedie! Candidaţii nu ştiu care sunt alegătorii şi întreabă în stânga şi în dreapta. Mai mare râsul. Eu stau la oraş, dar am condiţii de ţară. Sunt boier, însă doar în acte. Nu cred că o să facă autorităţile ceva pentru noi nici în următorii cinci ani. Tot aşa o să locuim, unii în Dolj, iar alţii în Gorj“, a spus Petre Otoiu, în vârstă de 66 de ani, care are acte în Filiaşi din Dolj.(sursa: Adevărul)

Postări populare de pe acest blog

BÂLTA, satul care la sfârșitul secolului 19 a avut 222 de familii și 760 de suflete. Școala era frecventată de 38 de băieți și 44 de fete...

Născut la FRATOȘTIȚA, muzica lui a ajuns pe coloana sonoră la două dintre CELE MAI VIZIONATE FILME ROMÂNEȘTI... VIDEO