News / Misterele Filiasiului

Nicolae Stăncioi este liderul oraşului Filiaşi. Şi cum arată oraşul, aşa arată şi liderul. Sau viceversa. Încremenit în proiect. Bântuit de interjecţii şi strigături. Filişiul este oraşul în care propoziţiile sunt scurte şi fără verb...
Nicolae Stăncioi este regele. A fost viceprimar între 2000 şi 2004. Din partea PSD-ului. După aceea a fost primar din partea PNL-ului, între 2004 şi 2008. Apoi a fost primar din partea PDL-ului, între 2008 şi 2012. Şi acum va fi primar din partea .... PSD-ului, pentru mandatul dintre 2012 şi 2016.
Înainte de 1989 a fost şi director la Mecanică, fosta fabrică de armament jefuită mai târziu şi lăsată de izbelişte. Avea pregătirea necesară pentru post.
Nicolae Stăncioi nu a făcut nimic, dar NIMIC, în oraşul pe care îl conduce de atâta amar de vreme. Şi totuşi este votat. Nu s-a mutat de la un partid la altul pentru a aduce fonduri pentru oraş, ci doar pentru a ajunge primar şi a-şi hrăni odraslele înrădăcinate adânc printre buruienile care au năpădit târgul de la un capăt la altul.
Nicolae Stăncioi este regele buruienilor.
Respiră, bea, mănâncă, joacă poker, urinează. Şi nu neapărat în această ordine. Încă nu a aflat dacă trăieşte. Pentru că nu i se vede nici măcar umbra.

Postări populare de pe acest blog

BÂLTA, satul care la sfârșitul secolului 19 a avut 222 de familii și 760 de suflete. Școala era frecventată de 38 de băieți și 44 de fete...

Născut la FRATOȘTIȚA, muzica lui a ajuns pe coloana sonoră la două dintre CELE MAI VIZIONATE FILME ROMÂNEȘTI... VIDEO