News / Fata care a devenit mamă la 14 ani îşi va continua cursurile, tatăl copilului va fi expertizat psihiatric


Fata de 14 ani din Craiova care a devenit mamă chiar în noaptea de Revelion îşi va putea continua cursurile, iar tatăl copilului, un băiat de 15 ani, elev în clasa a VIII-a la aceeaşi şcoală cu fata, va fi supus unei expertize psihiatrice.

O fată de 14 ani din Craiova a născut chiar în noaptea de Revelion la maternitatea Spitalului Municipal Filantropia Craiova un băieţel de 2,4 kg. Managerul Spitalului Municipal Filantropia din Craiova, dr. George Bogdan Ungureanu, a declarat, marţi, că fata de 14 ani a ajuns la spital pe 1 ianuarie, la ora 1.30, în travaliu, iar câteva ore mai târziu a născut prin cezariană un băieţel de 2.400 grame. "În acest moment pacienta se află internată în maternitatea spitalului, iar starea ei este bună", declara dr. George Bogdan Ungureanu. 

Silvia Cârţu, directoarea Şcolii nr. 37 "Mihai Eminescu" din Craiova, unde învaţă cei doi elevi, a declarat, miercuri, presei că fata de 14 ani, elevă în clasa a VII -a se va putea întoarce la cursuri în baza unei cereri scrise. Potrivit sursei citate, fata a fost consiliată pe parcursul sarcinii şi de cadrele didactice şi de către psihologul şcolii, iar în luna noiembrie 2011 directoarea a mers cu eleva la un medic ginecolog care i-a confirmat că aceasta era însărcinată în şapte luni.

'Noi ne-am autosesizat după ce am văzut schimbările fizice ale elevei. Am avut o discuţie cu fata care, într-un final, a recunoscut că a întreţinut, de bună-voie, relaţii sexuale cu un băiat. Au recunoscut fapta şi şi-au asumat împreună întreaga răspundere, însă în luna decembrie mi-au spus că nu ar vrea să fie părinţi de la această vârstă, ci să îl dea spre adopţie", a declarat, miercuri, Silvia Cârţu. Directoarea şcolii a mai declarat că fata este o elevă cu note bune, peste 8, a venit până în ultima săptămână la şcoală pentru a-şi încheia situaţia şcolară, nu a avut abateri disciplinare şi nici nu a absentat de la ore.

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului /DGASPC/ Dolj, Florin Stancu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES că fata de 14 ani va fi monitorizată atât de către asistenţii sociali din cadrul instituţiei pe care o conduce, cât şi de cei ai Primăriei Craiova. 'S-a constituit o echipă pluridisciplinară care monitorizează acest caz. Asistenţii sociali au discutat atât cu mama, cât şi cu familia acesteia care doresc ca tânăra împreună cu copilul să se întoarcă în mediul familial, unde va fi ajutată la creşterea copilului de către mama sa. Noi dispunem şi de un centru maternal unde tinerele mame cu probleme sunt ajutate să dobândească mai uşor deprinderile parentale', a declarat Stancu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, comisarul Florentina Popescu, poliţiştii l-au identificat pe minorul de 15 ani, tatăl copilului, care a întreţinut raporturi sexuale cu fata de 14 ani. "Poliţiştii l-au identificat pe tatăl copilului care este cercetat pentru întreţinere de raporturi sexuale cu un minor. Minorul urmează să fie experitizat psihiatric pentru a stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptei", a declarat, miercuri, comisarul Florentina Popescu.

Postări populare de pe acest blog

BÂLTA, satul care la sfârșitul secolului 19 a avut 222 de familii și 760 de suflete. Școala era frecventată de 38 de băieți și 44 de fete...

Născut la FRATOȘTIȚA, muzica lui a ajuns pe coloana sonoră la două dintre CELE MAI VIZIONATE FILME ROMÂNEȘTI... VIDEO